Hellingbaanreparatie Duisburg (DE)

Een scheepshelling is een installatie op scheepswerven om schepen te water te laten en eventueel weer uit het water te halen. Een helling bestaat uit een aantal rails die vanaf het werfterrein tot in het water doorlopen, en is eventueel voorzien van een trekinrichting. Grofweg bestaan er 2 soorten hellingen, namelijk nieuwbouwhellingen en reparatiehellingen. Een reparatiehelling heeft naast genoemde rails ook een trekinstallatie om schepen omhoog te trekken en deze ook gecontroleerd te laten zakken. Bij een nieuwbouwhelling ontbreekt deze dikwijls.

In deze situatie was er sprake van een reparatiehelling waarbij diverse stukken rails waren afgebroken door het passeren van een hellingkar met een mankement. Onder en boven de waterlijn zijn er meerdere lengtes rails verwijderd en vervangen voor nieuwe exemplaren. De rails worden onderling uitgelijnd, gekoppeld middels koppelplaten en vast geboord in de betonnen fundering.

terug naar projecten

Duik- en Bergingsbedrijf Europa voor alle werkzaamheden in en rondom het water

BEL 0184-614400 OF STUUR EEN E-MAIL

Duik- en Bergingsbedrijf Europa werkt o.a. voor weg- en waterbouw, overheden en semi- overheden, scheepsbouw, scheepvaart en verzekeringmaatschappijen. Duik- en Bergingsbedrijf Europa is 24 uur per dag bereikbaar, 365 dagen per jaar!

Laat een bericht achter
Aanmelden
Contact

Duik- en Bergingsbedrijf Europa B.V.
Buitenweistraat 5f
3372 BC Hardinxveld-Giessendam
info@duikbedrijfeuropa.nl